Jana Berková

Chci dostávat novinky
a tipy na nové kurzy

osm tisíc tři sta šedesát jedna


Mám dotaz, nápad,
tip na nový kurz

osm tisíc tři sta šedesát jedna


PEČEME CHLEBA Z KVÁSKU

Kvásek je zázrak! Můžeme z něj péci, vařit, smažit, pařit. Na tomto kurzu se naučíte, jak si doma udělat znamenitý kváskový chleba.

termín  není vypsán   min. 4 / max 6 / 15+
Skřivanova 3, Brno
Kurz budeme otevírat při min. počtu přihlášených 4 osob, máte-li o tento kurz zájem, napište nám.

Lektor: Jana Berková

Chcete žít zdravěji? Začněte si s kváskem. Naučím vás, co a jak.

     ...Více o lektorovi se dočtete zde

Co Vás čeká na kurzu PEČEME A VAŘÍME Z KVÁSKU

Na tomto kurzu se dozvíte, jak kvásek získat a jak s ním zacházet. Přesvědčíte se, jak je jednoduché ho používat v kuchyni. Vlastnoručně si připravíte těsto na svůj kváskový chleba a ochutnáte už hotové pečivo. Odnesete si kvásek založený v roce 2012 a spoustu informací, rad a nápadů ke kváskovému tvoření.

Autorka první Kváskové kuchařky se s Vámi podělí o praktické informace o kvásku. Dozvíte se jak si upéct každý den jiný chleba - jednoduše, levně a hlavně zdravě. A nepotřebujete ani domácí pekárnu, ani ošatku. Chleba má dlouhou trvanlivost a hlavně víte co jíte. Můžete ho využít i jako originální dárek. Na kurzu ochutnáte už hotové, různě ochucené pečivo.

Co se naučíte:

Naučíte se, jak si zadělat a vést kvásek. Co s ním, když pečete jednou za týden nebo když jedete na dovolenou. Budete si umět zadělat těsto na chleba i jiné pečivo. Bude Vám prozrazeno i know-how, jak si svůj původní recept upravíte na recept kváskový.

Pod odborným vedením si uhnětete těsto na svůj kváskový chleba. Ten si pak doma večer nebo druhý den upečete. Bude na Vás, zda si připravíte klasický chleba s kmínem, nebo budete chtít vyzkoušet směs chlebového koření.

Co si odnesete:

- násadu živého více než 4-letého kvásku
- sušený kvásek jako kváskovou rezervu
- informace o kvásku, postupu pečení chleba
- inspiraci, jaké všechny druhy chleba můžete udělat
- zkušenosti, kterých chyb se vyvarovat
- recept na rychlý, pomalý a normálně kynoucí chleba
- těsto na svůj pšeničnožitný chleba
- pečivo, které nestihnete sníst při ochutnávce
- kontakt na lektorku, abyste jí mohli kdykoliv zavolat v případě kváskových nesnází

Co s sebou:

Vezměte si malou skleničku na kvásek, volitelně - uzavíratelnou krabičku na těsto, zástěru, něco na poznámky a hlavně dobrou náladu, aby potom byl i Váš chleba dobrý.

Na místě si budete moci koupit lektorčinu knihu Kvásková kuchařka a také chlebové koření, nebo konopný pytlík na pečivo. 


Kurz je vhodný pro laiky i zkušenější kuchaře. Maximální počet účastníků je 6 osob/kurz, takže zde bude dostatek prostoru pro všechny Vaše dotazy. 

Kurz trvá cca 2 hodiny. V ceně kurzu je zahrnuta práce lektora, veškerý potřebný materiál i pomůcky. Na kurzu také dostanete drobné občerstvení. 


Zaujal vás tento kurz a chcete jej uspořádat u vás (ve firmě, pro kolegy, pro přátele nebo v rámci narozeninové oslavy...)? Kontaktujte nás na info@pohyblivysvatek.cz nebo na tel. +420 603 96 59 29.

Další kurzy lektora

   PEČEME CHLEBA Z KVÁSKU


E-BOOK ZDARMA
 
dnes na téma
 
Jak využít aromaterapii
v domácnosti
DÁRKOVÝ POUKAZ
NA KURZ DLE VLASTNÍHO VÝBĚRU
 
Darujte zážitek - darujete radost
z poznávání nového, objevování
nekonečných možností
vlastní fantazie i sebe sama.
© Pohyblivý svátek 2013-2017